Ontwikkeling, Advies en Mobiliteit

Wie ben ik?De eerste twee letters van de naam AJV zijn vernoemd naar mijn twee prachtige dochters. De V staat voor vijf en is benoemd naar mijn waardensysteem, de 5V's Methodiek.

Na een weg met kleine en grote obstakels ben ik geworden wie ik ben. 
Door mijn eigen proces, weet ik dat mensen elkaar nodig hebben. Mensen kunnen niet zonder elkaar. We kunnen niet zonder aandacht, genegenheid en liefde. We hebben elkaar nodig om te kunnen ontwikkelen en groeien in welke zin dan ook.

We zijn voor mijn gevoel nooit uitgeleerd, zo leer ik elke dag van de mensen om mijn heen die ik ontmoet. Het levenspad, de kennis uit de opgedane levenslessen, de studies die ik heb gevolgd, vormen tot op vandaag mijn leerschool. Daarnaast zal ik mij blijven ontwikkelen door middel van het volgen van opleidingen. Het mooie is dat het leven een proces is en ieder mens zijn eigen unieke proces doorloopt.

Iets geven van mijzelf aan de ander is voor mij een prioriteit bij het aangaan en onderhouden van relaties. Mijn geloofsovertuiging speelt een rol in mijn leven, zo ook bij het maken van mijn keuze om de stap te zetten een ander te helpen bij het vinden van zijn eigen levensgeluk en werkgeluk!

Ik spreek over authenticiteit, maar wat betekent dit nu eigenlijk?
Authenticiteit is de echtheid in de persoon.
In gedrag betekent dit: trouw, eerlijk, oprecht, spontaan en geloofwaardig. Wanneer je authentiek bent, dan ben je trouw aan jezelf, je handelt vanuit je eigen persoonlijkheid. Je bent jezelf en handelt vanuit je eigen drijfsveren. Je weet wat je wilt én waar je voor staat.

Als ik dit vertaal naar ons gedrag, betekent dit eigenlijk
dat je overeenstemmend (congruent) denkt en handelt in je doen. 
"Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt".

Leren door te doen, het durven te ondergaan!
Alleen hierdoor kun je als mens groeien tot wie je bent en wat je bent!

Natascha ♥

Wie ben ik

Het pad van authenticiteit is het pad van geloofwaardigheid.