Ontwikkeling, Advies en Mobiliteit

5 V's MethodiekDe 5 V's staan voor de 5 waarden die de ontwikkeling tot authenticiteit in vrijheid creëren. De 5 waarden hebben een doel en functie op zich. In het proces zijn de waarden onlosmakelijk van elkaar én staan ze met elkaar in verbinding. Ze bepalen de synergie voor het groter geheel.


Hoe ziet het proces eruit
Het proces is gericht op verandering, de groei van jezelf, het vergroten van je eigen beslisruimte en daarmee de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. 
Veiligheid is een basis - fundament in het hele proces. Veiligheid staat voor erkenning en respect. Je veilig voelen in de omgeving, waarin je je bevindt en je veilig voelen met wie je bent. Hierdoor ben je in staat de ander te vertrouwen.
Vertrouwen staat voor trouw zijn aan jezelf en aan de ander. Veiligheid en vertrouwen zijn twee pijlers die ervoor zorgen dat je echt contact kunt maken met de ander. Echt contact stelt je in staat je te verbinden zowel met jezelf als met de ander.
Verbinden is een bijzondere stap in het proces. Verbinding is dé sleutel en stelt je in staat open te staan voor iedere vorm van verandering.
Veranderen staat voor groeien en ontwikkelen. Verandering zorgt ervoor dat je steeds dichter bij jezelf komt. Dichter bij je kern, bij wie je bent. Je neemt steeds meer de regie, waardoor je in situaties in staat bent, jezelf te zijn. 
Vrijheid geeft je de ruimte je eigen weg te volgen. Je neemt je ruimte en rust te midden van veranderingen. Je leidt je leven zoals je dat graag wilt en bent daar waar je graag wilt zijn. 


5v

Vrijheid heeft je aandacht nodig.